Mielipidetutkimus

mielipidetutkimus

Miten mielipidetutkimukset toimii?

Mielipidetutkimuksen takana on usein ulkomaalainen yritys jolla on toimintaa monessa eri maassa. Tutkimuksia mainostetaan maksettuina verkkokyselytukimuksina tai markkinatutkimuspaneeleina. Tutkimushenkilöksi pääset rekisteröitymällä palvelun kotisivuilla. Palvelua varten tarvitset ainakin sähköpostiosoitteen. Jäsenenä pääset osallistumaan kyselytutkimuksiin ja ansaitsemaan eri palkintoja. Kutsut lähetetään jäsenille usein sähköpostitse ja kyselyyn pääset antamaan vastauksia, suoraan klikkaamalla linkkiä. Normaalien tutkimuskyselyjen lisäksi, lähetään sinulle myös palvelun omia lyhyitä kyselyjä. Näiden avulla yritys oppii tuntemaan sinut paremmin ja voivat sen jälkeen lähettää sinulle sopivia tutkimuksia. Täydentämällä profiiliasi, saat usein enemmän kyselykutsuja.

Kyselyn täyttäminen kestää 15-30 minuuttia. Kyselyjen pituus vaihtelee aina, mutta kutsussa on aina mukana arvio siitä miten kauan täyttäminen kestää. Tutkimus kannattaa kuitenkin täyttää huolella, koska vastauksia ei voi jälkikäteen enää muuttaa. Kannattaa kuitenkin lähteä täyttämään kyselyä nopeasti, koska vastauksia haetaan aina vain tietty määrä. Kyselyn alussa voit myös joskus saada viestin, jossa kerrotaan että et voi enää osallistua tutkimukseen. Tähän voi vaikuttaa ikäsi, asuinpaikkasi tai taloudellinen tilanteesi.

Miten ansaitsen rahaa osallistumalla mielipidetutkimuksiin?

Suurin osa palveluista tarjoaa käyttäjilleen palkintoja jos osallistuvat tutkimuksiin. Ilman palkintoja olisi vaikeampi saada mukaan ihmiset täyttämään kyselyitä. Vain täyttämällä kyselyitä ei kuitenkaan voi elättää itseään, vaan palkinnot on enemmän mukava lisätienesti normi päivätyön ohella. Puhdasta rahaa yritykset eivät kuitenkaan tarjoa, vaan useimmiten on tarjolla lahjakortteja tai tilisiirto Paypal-tilille. Jotkut palvelut järjestävät myös uusille tutkimushenkilöille arvontoja. Uudet osallistujat voivat rekisteröitymällä osallistua esim. uuden iPadin arvontaan.

Palkkioksi annetaan usein Hesburgerin, Zalandon tai CDON lahjakortteja. Kaikille on siis tarjolla sopivaa lahjakorttia. Lahjakortin saa usein valita itse. Yritykset tarkistavat aina lomakkeisiin täytetyt vastaukset ja epärehelliset toimijat poistetaan palvelusta, koska turhia vastauksia ei haluta mukaan vaikuttamaan tilastoihin. Palkkiota ei myöskään voi heti lunastaa ensimmäisen kyselyn jälkeen. Oman tilin saldo täytyy ensin saavuttaa tietyn rajan, jotta lahjakortin voi lunastaa. Lahjakortin saat suoraan sähköpostiisi kun päätät lunastaa palkkiosi.

Täyttämällä yhden kyselyn saat tilillesi noin 0,20 – 0,80 euroa. Eli jos haluat tienata enemmän kuin pari euroa kuukaudessa, kannattaa rekisteröityä moneen eri palveluun ja täyttää kysely aina kun tulee kutsua. Eläkeläisille kyselyn täyttäminen voi olla mukavaa puuhaa.